Υλικά
- 200 γρ. φαρίνα ολικής ή αλεύρι ολικής με 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 αυγό και 3 ασπράδια
- 1,5 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) ζάχαρη καρύδας ή 1/3 φλ. στέβια σε αναλογία 1:3
- 4 κ.σ. κακάο
- 1/2 κεσεδάκι ( από το γιαούρτι ) βούτυρο λιωμένο
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα με το σύρμα ή στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καρύδας ή την στέβια
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού , το γιαούρτι, ξύσμα, βανίλια, κακάο και τέλος ( εκτός μίξερ) τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει μαρέγκα και την φαρίνα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα