Κατηγορίες
ΥΛΙΚΟ

Κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Υλικά

  • 200 γρ. φαρίνα ολικής ή αλεύρι ολικής με 1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 1 αυγό και 3 ασπράδια
  • 1,5  κεσεδάκι (από το γιαούρτι) ζάχαρη καρύδας  ή  1/3 φλ. στέβια σε αναλογία 1:3
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1/2 κεσεδάκι ( από το γιαούρτι ) βούτυρο λιωμένο
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πρώτα με το σύρμα ή στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καρύδας ή την στέβια 

Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού , το  γιαούρτι, ξύσμα, βανίλια, κακάο και τέλος ( εκτός μίξερ) τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει μαρέγκα και την φαρίνα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω

Ψήνουμε στους 180 στον αέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *