Κατηγορίες
Uncategorized

Το ιδανικό πρωινό εάν έχετε διαβήτη

Μην παραλείπετε το πρωινό
Ακόμη κι αν το σάκχαρό σας είναι λίγο αυξημένο το πρωί, μην παραλείπετε το πρωινό. Μελέτες έχουν αποδείξει πως το ξεκίνημα της ημέρας με άδειο στομάχι αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και αντίστασης στην ινσουλίνη. Όσοι τρώνε πάντα πρωινό ελέγχουν καλύτερα την κατανάλωση των υδατανθράκων στη διάρκεια της ημέρας. Το ιδανικό είναι να τρώτε πρωινό κάθε μέρα και εάν είναι δυνατό την ίδια ώρα ώστε να συμβάλετε στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου σας. 

Φρούτα και δημητριακά
Προσθέστε στο μενού του πρωινού σας δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες και να γίνει το γεύμα σας ακόμη πιο κατάλληλο για το διαβήτη, μισό μπολ φρούτα όπως φράουλες ή μύρτιλλα. Προτιμάτε τα ολόκληρα φρούτα από τους χυμούς, που έχουν πολλή ζάχαρη και λίγες φυτικές ίνες. Πασπαλίστε τα φρούτα σας με δύο κουταλάκια το γλυκού λιναρόσπρο που είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ωμέγα 3 λιπαρά. 

Νιφάδες βρόμης
Άλλο ένα τρόφιμο πρωινού που είναι εξαιρετικό για τους διαβητικούς είναι οι νιφάδες βρόμης. Περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες, απαραίτητες για διατηρείται σταθερό το σάκχαρό σας αλλά και που σας χορταίνουν, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε στα φυσιολογικά πλαίσια το βάρος σας.

Γάλα και γιαούρτι 
Το ασβέστιο και η βιταμίνη D που προστίθεται σε πολλά γαλακτοκομικά βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού, μειώνουν τη χοληστερόλη και αυξάνουν τα επίπεδα ασβεστίου. Απλά όταν επιλέγετε γιαούρτι προσέξτε να μην είναι “επιδόρπιο γιαουρτιού” καθώς θα περιέχει επιπλέον ζάχαρη και πιθανώς φρούτα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *